Габрово, хотел Люляци - Габрово, Незабавна резервация онлайн на Хотели в Габрово, България
Габрово, хотел Люляци - Габрово, Незабавна резервация онлайн Хотели	Габрово
Резервация на хотел в България с кредитна/дебитна карта    Начало    Регистрирай хотел    Помощ              

хотел Люляци - Габрово   Hotel Category

хотел Люляци - Габрово

За хотела: Изграден е в предпланината на Централния Балкан, в естествен горски парк. Разположен е на широка слънчева поляна, заобиколен от вековни гори, с добро слънчево огряване, отдалечен от магистрални пътища и други източници на шум.
Триетажната сграда с архитектура от късен бароков стил е уникална забележителност, както за региона, така и за страната.
Комплексът е разположен в курортна планинска местност Люляците (5 км. от Габрово). Хотелът с балнеология "Люляци" разполага с 44 двойни и 17 единични стаи и 8 апартамента.

Брой стаи: 69

Адрес: Габрово, курорт Люляци, хотел Люляци

В хотела: 24 ч. Рецепция, Ресторант, Дневен бар, Стаи за непушачи

В стаята: Баня, Минибар, Телефон, ТВ

Забележителности в околността

» Етнографски комплекс Етъра 

Етнографски комплекс Етъра

Етъра е първият по рода си етнографски музей на открито в България. Намира се на 8 км южно от град Габрово и заема площ от около 7 хектара по гористите склонове на Стара планина. Изграждането на комплекса започва през 1963 г. Официално е открит на 7 септември 1964 г. Целта му е да покаже архитектурата, бита и стопанското минало на българина по време на националното възраждане (втората половина на XVIII и XIX в.), когато в габровския регион се развиват над 26 занаята, чиито изделия намират пазар в Букурещ, Виена, Марсилия, Анадола. В Етъра все още се произвеждат глинени съдове по технологията от миналия век, майстори изработват изкусни дърворезби, хлебни изделия по стари рецепти на огън. Неповторимият дух на музея е постигнат като са реставрирани множество обекти, оцелели тук през годините, пренесени са и някои оригинални съоръжения, открити в региона. Част от сградите на територията на музея са точни копия на известни постройки от Възрожденската епоха. <br /><br />

» Девически манастир Въведение Богородично – с. Бато 

Девически манастир Въведение Богородично – с. Бато

Село Батошево се намира в североизточните склонове на масива Разлатица от Средния Предбалкан. Отстои на 15 километра от гр. Севлиево, на 25 километра от Габрово и на около 170 километра от София. <br />Девическият манастир "Въведение Богородично" се намира в самия център на селото. Не е известно точно кога е основан. Опожарен е през 1674 г. и възобновен два века по-късно - в 1872 година от Миню Попкоев като “семеен” манастир, в който първа монахиня е една от дъщерите му - Мария. Съществува от 40-те години на ХІХ век като метох, а от началото на ХХ век е манастир. Представлява комплекс от църква, построена през 1905 г., жилищни и стопански сгради. В църквата има икони на Станислав Доспевски. Манастирът е свързан е с подготовката на Априлското въстание през 1876 година. Понастоящем манастирът е постоянно действащ. Обявен е за паметник на културата.

» Узана – географският център на България 

Узана – географският център на България

Местността Узана е планински курорт, разположен на 20 км от Габрово, между националните паркове Централен Балкан и Българка. Местността е известна с кристално чистия си планински въздух, тишината и красивата природата. Въздухът е силно йонизиран и обогатен с озон. В местността Узана под връх Исполин се намира най-голямата поляна в Стара планина, разположена на 1240 метра надморска височина. Там е и географският център на България, отбелязан със специален знак. Узана е отправна точка за много туристически маршрути из околността и до върховете Шипка и Бузлуджа. Природата на Средна Стара Планина дава отлични възможности за летен и зимен туризъм, като ски пистите са подходящи за слалом и ски-бягане.<br /><br />

» Паметник в реката 

Паметник в реката

В Габрово освен всички други чудеса, има и паметник в реката. Габровци са поставили статуята на Рачо Ковача върху канара в река Янтра, за да се пести жилищна площ и за да не се харчат пари за цветя на паметника. Според една от легендите по тези места край р.Янтра се заселва млад ковач на име Рачо. Той подковавал конете на керваните, които отивали или се връщали от планината. Постепенно край неговия дом се заселили и други хора, които умеели да шият дрехи, да приготвят вкусни ястия, да поправят каруци и да обработват кожи. И понеже край огнището на ковача се извисявал огромен габър, нарекли селището Габрово. Така Рачо Ковача слага началото на селището, а габърът дава името му. Паметникът на Рачо Ковача представлява внушителна бронзова фигура. Местните хора възприемат този паметник като символ на творческия и неуморим габровски дух, съхранен във всички поколения.

» Природен парк Българка 

Природен парк Българка

Природен парк "Българка" е разположен върху билните части и северните скатове на централна Стара планина над градовете Габрово и Трявна. Територията на парка се характеризира с разнообразен релеф и земни форми: планини; речни долини; хълмове; котловини и др. Централната му позиция в България, както и спецификата на релефа и климата привличат вниманието на хората още от дълбока древност и до днес. Историческите данни доказват, че по тези места са минавали важни стратегически пътни артерии за свързване на севера с юга, като билото на Стара планина се е смятало за естествена граница. Това определя и богатото историческо наследство в този район. Спецификата на планината, прехода от високия централен Балкан към по-меките заоблености на Източна Стара планина и свързаните с това природни пейзажи, разнообразна флора и фауна, богатото културно наследство способстваха за обособяването на Природен парк "Българка". В морфологията на терена условно се различават пет части: Шипченско-Бузлуджанска част- това е частта с най-висока средна надморска височина (връх Караджова кула - 1511м), билната част на Тревненска планина с местността "Извора" (с най-висока част връх Бедек -1488м), "Студен кладенец"-"Конарското", северна част на Шипченска планина и част от Габровския предбалкан и северен скат на Тревненска планина и част от Тревненския предбалкан. Средната надморска височина на природен парк "Българка" е 940 м, а денивелацията - 1120м.


Посетители разглеждали този хотел: 6715

Фотогалерия

хотел Люляци - Габрово - снимки
хотел Люляци - Габрово - снимки

Екстри

Тризвезден хотел в Габрово

Тип: Планински курорт |  Градски | 

В хотела:  24 ч. Рецепция   Ресторант   Дневен бар   Стаи за непушачи 

В стаята:  Баня   Минибар   Телефон   ТВ 

[Покажи иконите като текст]

Тип: Планински курорт | Градски | 

В хотела: 24 ч. Рецепция | Ресторант | Дневен бар | Стаи за непушачи | 

В стаята: Баня | Минибар | Телефон | ТВ | 

[Покажи икони]

 
Габрово, хотел Люляци - Габрово, Незабавна резервация онлайн на Хотели в Габрово, България